Tercih Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

1. Lise Diploması (Türkçe'ye çevrilmiş ve Türk Konsolosluğu ya da Türk Noteri tarafından onaylanmış olması gerekmektedir.), Önemli: Sadece diploma notunuzla 2 yıllık eğitim veren Meslek Yüksek Okullarımıza başvuracaksanız, diplomanızın mezuniyet ortalamanızı gösteriyor olması gereklidir. Diplomanız mezuniyet ortalamanızı göstermiyorsa, ek olarak Türkçe'ye çevrilmiş ve Türk Konsolosluğu ya da Türk Noteri tarafından onaylanmış Not Döküm Belgenizi de online başvuru esnasında sunmanız gerekmektedir.

2. Pasaportnuzun, Mavi Kartınızın, ya da T.C. Yabancı Kimlik Kartınızın kimlik bilgilerini gösterir kısmının fotokopisi.

3. Bir adet vesikalık fotoğraf, (Fotoğrafınız vesikalık ve net çekilmiş olmalıdır. Aksi taktirde başvurunuz değerlendirmeye alınamayacaktır.)

4. Sınav Sonuç Belgeniz (ALKÜ-YÖS, kabul ettiğimiz diğer sınav sonuçları ya da Mezuniyet Ortalamanızı Gösterir Diplomanız (Sadece Yüksek Okullar için geçerlidir.

5. NOT: Tercih bavrusu için gerekli görülen diğer belgeler Tercih başvuru Klavuzunda belirtilecektir.