STAJ YERİ NASIL BULURUM? - DÖNÜŞ SÜRECİ

STAJ YERİ NASIL BULURUM?

Öncelikle stajınızı yapacağınız bir kurum bulmanız gerekmektedir. Staj yapılabilecek yerler; işletmeler, eğitim merkezleri, araştırma merkezleri, diğer kuruluşlar olarak belirlenmiştir. Ancak; diplomatik temsilcilikler, Avrupa Birliği Kurumları ile Topluluk programlarını yürüten kuruluşlar bu faaliyet kapsamında ev sahipliği yapamazlar. Avrupa ülkeleri dışında bir ülkede staj yapmanız mümkün değildir. Detaylı bilgiye Erasmus El Kitabından ulaşabilirsiniz.

Staj yeri bulmak ve gerekli e-mail yazışmalarını yapmak öğrencinin sorumluluğundadır. Staj yapacağınız işletme ya da organizasyonadan bir kabul mektubu almalısınız. Bu işlemi e-mail üzerinden yapabilirsiniz. Islak imza aranmamaktadır.

Dear Madam /Sir;

I am a "Lisans, yüksek Lisans ya da Doktora seviyesi" in "Bölüm" at Alanya Alaaddin Keykubat University, Alanya, Turkey. I would like to express my interest in carrying out a traineeship at "başvuruyu yaptığınız staj yeri" as an Erasmus student for "gitmek istediğiniz ay aralığı örneğin Haziran-Eylül".

I would honor the opportunity if you accept me for the Erasmus programme. Moreover, I will cherish the opportunity to enhance my education experience at your facilities, since "staja gideceğiniz yer" has a great reputation in that field.  I am sure it would enrich my future studies and help me in my career prospective. In case of accepting me as an intern, ALKU will give me scholarship around "Erasmus programından aylık alacağınız hibe" on a montly basis. Yet I would appreciate your help in accommodation, guidance, etc.

For the confirmation you may contact with my university from erasmus@alanya.edu.tr

Thank you very much for your time and I look forward to hearing from you soon.

Sincerely;

Adınız Soyadınız

iletişim bilgileriniz.

Başvurduğunuz kurum sizden CV isteyebilir. Onlar istemeden siz üstteki e-mailin içerisine bir CV eklerseniz çok daha profesyonel olacaktır. Karşı kurum sizi kabul ederse cevap olarak şu e-maili gönderebilirsiniz.

Dear Madam /Sir;

Thank you so much for giving me this opportunity. Please attached find the letter of acceptance sample and feel free to use your own sample.

Sincerely;

Adınız Soyadınız

Yukarıdaki e-maile aşağıdaki kabul mektubu örneğini eklemeyi unutmayınız.

Kabul Mektubu örneğine buradan ulaşabilirsiniz>>

Staj yeri bulmak için www.erasmusintern.org adresini de ziyaret edebilirsiniz.

ADIM DÖNÜŞ SÜRECİ

1-Confirmation of Arrival and Departure Belgesi

Daha önce varışınızda Arrival kısmını doldurmuş olduğunuz Confirmation of Arrival/Departure formunun Departure kısmını da gittiğiniz kurumda doldurulmasını ve onaylanmasını sağlayınız. Dönüşünüzde ofisimize getiriniz.

2-Online rapor formu / Mobility Tool Anketi

Tüm belgelerinizi teslim ettikten sonra bilgileriniz ofisimiz tarafından Mobiity Tool+ veri tabanına işlenecektir. Dönüş işlemleriniz sırasında size elektronik bir rapor formu gelecektir. Bu rapor formu tarafınızdan doldurulmadan nihai ödemeler gerçekleştirilmeyecektir.

3-Çevirimiçi dil sınavı (OLS) : Faaliyetlerini tamamlayan öğrencilerin OLS sistemi üzerinden dil sınavlarına girmeleri gerekmektedir. Bunun için otomatik bir mail alacaksınız. Sınav ile ilgili herhangi bir belgenin ofise getirilmesine gerek yoktur. Sınavdaki başarınız herhangi bir konuda belirleyici değildir.  Sınav tamamlanmadan ikinci ödemeler gerçekleştirilmeyecektir.