ALKÜ ARTIK EURODESK TEMAS NOKTASI

ALKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Antalya’daki Üniversiteler Arasında İlk Eurodesk Temas Noktası Olma Başarısını Gösterdi

ALKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’na bağlı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın Erasmus+ Eurodesk Türkiye Ağı Eurodesk Temas Noktası Teklif Çağrısına karşı yaptığı başvuru talebi kabul edilmiş böylece ALKÜ, gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Eurodesk Avrupa Bilgi Ağı’na üye olan Antalya’daki ilk üniversite olma başarısını göstermiştir.

ALKÜ Rektör Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Leyla Harputlu memnuniyetini şu sözlerle ifade etti: “ALKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin Eurodesk Temas Noktası Olması ile Alanya’da yaşayan gençlerin Avrupa’da eğitim alma, değişim programlarına katılma veya gençlere yönelik eğitim faaliyetlerinde bulunma gibi çeşitli konularda bilgi almak için danışabilecekleri bir kurum olacağımız için oldukça heyecanlıyız ve gururluyuz. Umarım kurumumuz Avrupa’ya açılan bir kapı olma yolunda attığı bu adımlarla Alanya’daki gençlerimiz için faydalı olmaya devam eder.”

Ulusal Ajans bünyesinde 11-14 Temmuz 2019 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek olan eğitime irtibat kişisi olarak davet edilen Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Sorumlusu ve Freemover Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Koray Kaya Eurodesk Temas Noktası olarak verilecek hizmetleri şu şekilde sıraladı:

• Ücretsiz soru yanıtlama hizmeti (e-posta ile, faks ile, telefonla, ziyaretle),
  • Soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri,
  • Fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi sağlanması,
  • Eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri,
  • Konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi,
  • Kaynak materyallerin basılması ve dağıtılması,
  • Gençlik Programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması.