ERASMUS 2020 NİHAİ SONUÇLARI

Değerli ALKÜ Ailesi,

COVID-19 münasebetiyle Erasmus sonuçlarının açıklanmasını biraz ertelemiştik. Bunun nedeni özellikle yaz ayları içerisinde hareketliliğe uygun ortamın mevcut olup olmayacağı belirsizliğiydi. Aşağıdaki listelerde hak kazananların yurtdışına çıkışları ile ilgili tarihsel bir problem gözükmemektedir.

Normal şartlar altında tüm başvuran öğrencilerimizi ve personelimizi Erasmus hareketliliklerinden faydalandırabilmeyi umuyorduk. Ancak 2 yıllık performansımızın iyi olmasına karşın bu yıl Ulusal Ajans ülkemizdeki hiç bir üniversiteye ek hibe dağıtamadı. Bunun nedeni üniversitelerin hibe iade etmemiş olmalarıdır. Ancak 2020 Projemiz henüz belli olmadı ve bu yeni projede hibe artışı beklemekteyiz. Hibe artışına paralel olarak yedeklerde kalan öğrencilerimizi de hareketliliklerden faydalandırabilmek için azami çabayı göstereceğimizden emin olabilirsiniz.

Tüm bunlara karşın, geçen senelere oranla, hareketlilik sayımızda çok büyük bir artış mevcuttur. Ancak hedefimiz ALKÜ öğrencilerinin mümkün olduğunca hepsinin eğitim hayatları boyunca en az bir kez Erasmus hareketliliklerinden faydalanabilmelerini sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımız devam etmektedir.

Önemli: Hareketliliğe hak kazanan öğrenci ve personelimiz bir hafta içerisinde bizlerden bilgilendirme maili alacaklardır. Yapılacak olan "kazananlar toplantısında" (online olması muhtemeldir) bundan sonraki süreç hakkında detaylı bilgi verilecektir. Gönderilecek bilgi mailinde ek olarak hareketlilik türüne göre yapılması gerekenlerin anlatıldığı bir kılavuz da tarafınıza ulaşacaktır.

Not: İlan edilen sonuçlar hakkında itirazlarınızı 03.06.2020 tarihine kadar erasmus@alanya.edu.tr mail adresine, muhakkkak adınızı, soyanızı ve T.C. kimlik numaranızı belirterek gönderiniz.

ERASMUS ÖĞRENİM KAZANANLAR LİSTESİ 2020

ERASMUS STAJ KAZANANLAR LİSTESİ 2020