ERASMUS+ 2018 - 2019 İNGİLİZCE DİL SINAVI HAKKINDA

Sevgili Öğrenciler,

Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri için aşağıdaki listede ismi ve not ortalaması bulunan öğrenciler 07 - 08 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek İngilizce sınavına giriş hakkı kazanmıştır.

İsminin yanında ‘KATILAMAZ’  ibaresi bulunan öğrenciler başvuru kriterleri olan 55 AKTS tamamlamış olmak ve not ortalaması 2.20’nin üzerinde olmak kriterlerini sağlayamadıkları için Erasmus + Programına bu dönem başvuru yapamazlar.

Sınav toplamda 3 (üç) oturumda gerçekleşecektir. İlk iki oturumdan belirli bir puanı sağlayamayan öğrencilerimiz son oturum olan Konuşma sınavına giremeyecek olup ilk iki oturum sonuçları 07.04.2018 tarihinde https://ydb.alanya.edu.tr/ linkindeki Yabancı Diller Bölüm resmi sitesinden yayınlanacaktır.

Sınav içeriği aşağıdaki tabloda mevcuttur. Dil sınav sonucu 65’ten aşağı olan öğrencilerimiz dil anlamında minimum B1 seviyesine ulaşamamış ve yetersiz kabul edilecektir.

Erasmus+ I. Oturum Sınıf Listeleri

Erasmus+ II. Oturum Sınıf Listeleri

Sınav Tarih-Saat Bilgisi ve Değerlendirme Tablosu:

Oturum

Beceri

Soru türü

Soru sayısı

Puan

I.Oturum

07.04.2018

Grammar

Vocabulary

Reading

II.Oturum

07.04.2018

Listening

Açık Uçlu

Writing

1 (Essay)

III. Oturum

08.04.2018

Speaking

25 puan (İlk iki oturum sonuçlarından 39 ve altı alanlar bu sınava giremeden elenecektir çünkü dil başarı taban puanı 65 olacaktır)

Sınav tarih ve saatleri yukarıda belirlenmiş olup sınav giriş yerleri aşağıdaki listelerde yer almaktadır. Sınav esnasında uyulacak kurallar aşağıda belirtilmiş olup aksi bir durum yaratan öğrenciler sınavdan diskalifiye edilir.

Sınavda uyulacak kurallar:

1. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır:

Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak,

*  Cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarını ve kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları;  yanında bulundurmak,

Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak,

*  Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması,

Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak.

2. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Sınav Kopya Tutanağı düzenlenir ve sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır, mevzuata uygun cezası uygulanır.

3. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır.

4. Sınava öğrenci kimliği olmayan veya geçerli ve resimli bir öğrenci belgesi olmayan kimse sınava alınmaz.